HISTORIEN BAG

Mikkelines atelier blev etableret i 1986 i en kælderlejlighed i Peter Fabersgade i København, hvor jeg som 16 årig flyttede til, efter at have været 2 år på Rantzausminde efterskole. Her tegnede jeg den første bog til Gyldendal forlag; "Rikke og Sigurd" af Lica Weis Næraa. Det blev til et langt og godt samarbejde med redaktøren for Gyldendal Dingo, Jørn E. Albert og der blev tegnet til mere end 60 bøger for Gyldendal, Carlsen og Malling Bech. Indimellem tog jeg en uddannelse som multimediekunstner på Det Kongelige Danske Kunstakademi, 1998, samt Academy of Art Institute i San Fransisco, 2001.

2003 udkom min første  både tegnede og skrevne bog "Skaterkongen"  siden da er der udkommet flere ungdomsbøger og billedbøger. I dag arbejder jeg med maleri, tegning, grafik, animation, strik, musik, tekster, noveller, romaner, kunst-events og underviser i kreativitet.

De mange Dingobøger, let-læse  bøger til brug i skolen og på biblioteker.

Romanerne: Gajolmanifestet, Kunsten at vedligeholde et smil samt På Neptun regner det med diamanter, er alle selvbiografiske (dog med ændrede navne) om et vildt og søgende ungdoms og kunstnerliv i firserne. Pt. arbejdes der på en historisk roman om min russiske oldemor.

Til venstre ses den første Dingobog jeg tegnede til i 1986. En del af Dingos design var en ramme på forsiden, jeg som tegner skulle bryde, som jeg fik af vide af redaktøren. Den ville jeg gerne bryde endnu mere, og i det hele taget lege mere med sproget, end der blev gjort i de gamle let-læsebøger. Jeg skrev og tegnede da serien om skaterdrenge, for Gyldendal, Dingo 2003, med "Skaterkongen" som den første. Dengang manglede der let- læse bøger for specielt drenge, der ikke gad lære at læse.  Det var dengang en kamp at få lov at skrive mere nutidigt og f.eks. med bandeord. Redaktøren brokkede sig, men jeg pressede på, og tilsidst lykkedes det at bryde snævre grænser for let-læs-rammerne. Siden er der kommet en pige-skaterserie om Skaterpigen Zoe.

Venstre: Skaterkongen 2003. Herover: Hannah Hugtand og Mørkemanden, 2019. 1 del i serien om vampyrpigen Hannah der lider af skræmmeangst og er lyseræd.

Så kom pigerne med fuld skate!

Serien SKATER-ZOE, Elysion forlag 2019-

Tekst af Mikkeline WGH, Tegninger: Bob Katzenelson.

Design af broderet CD-cover 1995 og design af LP-cover 2019-træsnit.

© Mikkeline W.Gudmand-Høyer 2020

  • SoundCloud - Black Circle
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
95ADEC54-A6C2-4A76-9A0B-CF96FC5CCF45_edi